Rob Sol's Duiklogboek

Home » 2015 » Duik 271, Paasduik, Zandeiland 4 Vinkeveen

Duik 271, Paasduik, Zandeiland 4 Vinkeveen

Mijn Archief

Vandaag voor ons geen meubelboulevard, Keukenhof of dierentuin. Wij hebben ons aangemeld voor de traditionele Paasduik, de opening van een nieuw duikseizoen.

Paasduik Hans en Rob 1Paasduik Vinkeveen 2015Paasduik Hans en Rob 2

Tijdens deze duik gaan we ook weer net als voorgaande jaren op zoek naar Paaseieren onder water. Maar zover is het nog niet. We beginnen met een luxe Paasbrunch aangeboden door de vereniging. Tijdens de brunch kunnen kinderen eieren beschilderen welke ze later tijdens de speurtocht weer moeten zien terug te vinden. Terwijl de kinderen nog naarstig op zoek zijn naar hun ei, vertrekken de duikers richting Vinkeveen.

In de auto neem ik met Hans nog wat duikvaardigheden door. Hans twijfelt een beetje door de temperatuur van het water, hij heeft fysiek niet dezelfde isolatie als ik en voelt zich vandaag ook niet helemaal fit.
Van horen zeggen, is de temperatuur van het water waarschijnlijk niet hoger dan de 5 graden. En dat is best weinig voor deze tijd van het jaar. Maar gelukkig kan ik Hans geruststellen. Als wij de duiktijd een beetje aanpassen, is het ook met 5 graden goed te doen.

Het voordeel van de paasbrunch vooraf is dat inmiddels de drukte in Vinkeveen over het hoogtepunt heen is. (De foto geeft een wat vertekend beeld. Er staan nog zeker zo’n 40 auto’s) Wij zijn met de vereniging goed vertegenwoordigd met 14 mannen/vrouwen. Waarvan er 9 duikers met een natpak duiken (deze pakken lopen tijdens de duik vol met een laagje water en zijn dus alleen geschikt voor de echte ‘diehards’, haha. Op bovenstaande foto het bewijs dat ik één van die ‘diehards’ ben (en Hans trouwens ook)

Aan de waterkant een korte briefing door Roy. Er liggen meerdere eieren onder water.  De eieren zijn driekleurig geschilderd en voorzien van een nummer. Om iedereen een kans te geven, mag je als buddy-paar maar drie eieren meenemen. En dan ook nog van het juiste nummer (1x nummer 1, 1x nummer 2 en de laatste nummer 3)
Plons plons, we liggen er in! Langzaam voel ik het water in mijn pak lopen maar echt koud…. het valt eigenlijk best mee. (6 graden…..) Mijn gezicht is deels onbeschermd alsook mijn handen. Daar voel ik de meeste kou. Na de eerste twee meter is alle lucht uit de pakken verdwenen en kunnen we een mooi neutraal drijfvermogen handhaven.
Het eerste ei (nr 2) vinden we tussen de onderwater wip-kippen….! Even verder op bij de bus uit Dronten (een afgezonken oude stadsbus)  liggen ei nr 1 en nr 3. De buit is binnen dus kunnen we rustig ons tourtje afmaken.

Naast de diverse onderwater objecten is er nog niet zoveel te zien. De meeste vissen zijn i.v.m. de lage temperaturen nog niet actief. Tussen het speuren naar de eieren hebben we een paar grote baarzen gezien maar verder niets.
Wanneer we na een goed half uur weer boven water komen, leveren wij onze gevonden eieren in. Ei nr 1 is niet helemaal goed overgekomen er zijn alleen nog maar een paar schilletjes over…. Maar tóch krijgen wij een beloning, twee chocolade eieren!
Aan de praatjes te horen, heeft niemand het echt te koud gehad onder water en eenmaal in droge kleren is iedereen weer snel op temperatuur. Wij hebben vanmiddag nog een afspraak dus nemen we afscheid van de ploeg en gaan naar huis om de uitrusting te spoelen.

Hans bedankt dat je met me meedook als buddy. Ik blijf het bijzonder vinden als ik je zo onder water naast me zie zwemmen.  Chris, Marja, evenementen commissie en Remco, dank voor de goede organisatie wij hebben top gedoken vandaag!

ABC-dive busWelkom ABC-Dive
Vanaf 1 april is de duikschool, duikwinkel en het restaurant van Aqua Business Centre overgenomen door Remco en zijn vrouw. Chris en Marja kunnen het eindelijk wat rustiger aan doen. Maar we hoeven ze nog niet helemaal te missen. Ze gaan voorlopig nog wel even door met de duikvereniging.
Vanaf de overname bruist hét duikcentrum van hernieuwde energie. Een nieuwe naam: “ABC-dive”, De bus is voorzien van nieuwe belettering in de in de nieuwe huisstijl. Opfris trainingen voor de duikprofessionals. Daarnaast gaat ABC-dive zich in samenwerking met de Tuimelaar richten op het opleiden van duikinstructeurs. ABC-dive mag zich officieel 5 star PADI IDC Divecenter noemen! Remco en zijn team gefeliciteerd en succes met deze fantastische duikschool!

Ik stop als dive professional.
Wie mijn duik-log al wat langer volgt kan het niet zijn ontgaan dat ik het afgelopen jaar minder gedoken heb dan ooit. De reden is dat ik kamp met een knieblessure na een val op het ijs. Vooral tijdens het duiken heb ik hier nog steeds last van. Omdat ik vind dat je er 100% voor de cursisten moet zijn, wanneer je hen begeleid, lukt me dit niet meer en heb ik na zorgvuldige afweging besloten om mij terug te trekken als Padi professional en mijn Padi lidmaatschap niet meer te verlengen.
Dit betekent niet dat ik ga stoppen met duiken! Integendeel; als sportduiker ga ik gewoon door met duiken. Alleen is nu mijn hoogste brevet Master Scuba Diver.


1 Comment

  1. Hoi Rob,
    Leuk logboek!!! Compliment.
    Dank je nogmaals voor de felicitaties en wensen. Je duikt dan weliswaar wat minder, wij hopen je toch nog vaak te mogen begroeten bij ABC Dive of ergens aan de waterkant.
    Sportieve groet, Remco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: