Rob Sol's Duiklogboek

Home » 2015 » Duik 272, Vinkeveen Zandeiland 4, met Mark

Duik 272, Vinkeveen Zandeiland 4, met Mark

Mijn Archief

RobHeerlijk een weekje vakantie! En het weer speelt optimaal mee. De parkeerplaats bij Vinkeveen is bijna vol maar voor ons zijn er nog mooi twee vrije plekjes.

De temperatuur is al vroeg lekker warm dus neem ik de gok dat het water ook al wat warmer is; ik schat zo rond de 12 graden. Dat betekent voor mij dat ik in een enkel 7mm pak kan duiken. De meesten om ons heen duiken nog met een droogpak of met dubbel 7mm.  Maar hoe dikker je pak, hoe stugger en dus minder vrij.

Ik heb wat problemen met de draadloze drukmeter maar uiteindelijk kunnen we er toch in plonzen en dat is lekker want een rubber pak in de volle zon is geen pretje. Zodra we onder water zijn, zie je wat al die duikers doen voor het zicht.  In het duikgebied is het zo druk met nieuwe cursisten dat het zicht 2 tot maximaal 4 meter is.

Dan maar snel dwars door het duikgebied heen en de buitenranden opzoeken. Natuurlijk wel even langs de botter en en de bus uit Dronten. Op 12 meter diepte is de temperatuur van het water wat lager. Ongeveer zo’n 10 graden. Maar boven de 10 meter stijgt de temperatuur met zo’n twee graden en dat is een aangenaam verschil!

Het blijft grappig als je ineens een -half  in de modder weggezakte- witte personenauto met aanhangwagen tegenkomt. Een dreuzel voorwerp in de toverwereld van Harry Potter….

strengen kuit van baars

Veel vis is er vandaag niet te zien. We zien een posje en klein schooltje baarsjes van zo’n 10 cm. En verder wat kuitpakketjes van de baars. De meeste pakketjes zijn wat ouder maar onderweg vinden we ook nog verse pakketjes kuit dat er uitziet als een soort netje. Links van het duikgebied is het zicht door de wind van gisteren ook niet optimaal maar over het algemeen redelijk, met een zicht van zo’n 7 meter.

Na 50 minuten kom ik volkomen relaxed boven water. Wat heb ik heerlijk gedoken…. Bedankt Mark, topduikje, genieten!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: