Rob Sol's Duiklogboek

Home » 2016 » Duik 277 en 278 Zeeland weekend 2016

Duik 277 en 278 Zeeland weekend 2016

Mijn Archief

Het weer is goed en wij hebben er zin in om heerlijk een weekendje te duiken in Zeeland. Als we de camping op komen is het al gezellig druk. Eerst even kennis maken en vervolgens nadat we een plek toegewezen hebben gekregen, de caravan en tent opzetten.

WP_20160828_13_40_27_Pro

Het weer is redelijk alhoewel helemaal droog houden we het niet …. Maar goed het is een duik weekend dus ook helemaal niet de bedoeling om droog te blijven. Zaterdag morgen met Hans gedoken bij onze vertrouwde stek “De Lange muur aan de Kerkweg”

WP_20160827_07_20_16_ProDe klim over de dijk; daar zie je bij aanvang altijd het meest tegenop maar die valt achteraf altijd weer mee. Aan de waterkant onze brillen natmaken en plonzen maar. Kompas stellen, teken en daar verdwijnen we onder water. Op zo’n 10 meter diepte koersen we naar rechts totdat we bij de kunstmatige rifbollen uit komen. We kijken hier wat rond en keren  vervolgens om. Op zo’n 6 meter diepte zwemmen we nu langs de kant terug en een stukje voorbij de steiger.  Het is nog redelijk vroeg en op deze diepte dringt meer licht door wat het allemaal wat minder grauw maakt. Af en toe kijk ik naar Hans die zich inmiddels heel vertrouwd voelt in deze onderwater wereld. Ik geef een teken dat we langzaam terug gaan richting de steiger.  En precies zoals gepland steken wij na 42 minuten onze hoofden weer boven water op zo’n 2 meter van de trap bij de steiger.

’s Middags maak ik een tweede duik met Mark en vertrekt Hans richting Hilversum voor de uitzending van vanavond en morgenochtend. Het is jammer dat het duikweekend in 2017 samen valt met het Camptrailer weekend. dus volgend jaar zijn wij er voor het eerst sinds een lange tijd niet van de partij…..

Iedereen weer hartelijk bedankt voor een fantastisch en vooral ook heel gezellig weekend. Claudia, weet dat je een toppertje bent!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: