Rob Sol's Duiklogboek

Home » 2018 » Duik 279 Vinkeveen, Zandeiland 4 met Mark

Duik 279 Vinkeveen, Zandeiland 4 met Mark

Mijn Archief

Het is vandaag precies 2 jaar en een dag geleden dat ik voor het laatst buiten gedoken heb. De laatste keer was tijdens het Zeeland weekend in het Grevelingen meer op 27-8-2016. En vandaag heb ik er zoveel zin in om voor een uurtje onder het water oppervlakte te duiken.

20180828_180443_HDR

Ik duik met mijn vertrouwde buddy Mark op de heel vertrouwde duikstek Vinkeveen. Het weer is ideaal. Niet te warm/koud, weinig wind en droog. Door werkzaamheden aan de damwand is het zicht wat beperkt 3 tot 5 meter.

Vooraf thuis de uitrusting zorgvuldig ingepakt en extra gecheckt. Bij aankomst de duikvergunning geregeld. Ik ben er klaar voor! De rits van mijn semi droogpak had ik extra ingevet maar die geeft nog wel wat problemen en wil niet in één keer sluiten.

Wanneer we in het water plonzen, voelt het weer zo vertrouwd en wil ik maar één ding en dat is onder water gaan. Vooraf gaf ik aan; ‘doe in het begin nog maar even rustig aan zodat ik kan wennen’ en ik weet ook niet of ik direct zou kunnen klaren. Maar plop plop en mijn oren gaan open en ik voel me weer gewichtloos zweven in het water.

Wat een super gewaarwording, ik was bijna vergeten hoe relaxed dit is. Mark doet de navigatie zodat ik alleen maar hoef te volgen. Maar al snel heb ik mijn oriëntatie terug en herken ik precies waar we zwemmen.  Zoals ik al zei, is het zicht  niet optimaal maar er is genoeg te beleven. Naast alle vaste attributen onder water, hebben we ook veel vis gezien. Scholen baarzen die soms onder je door zwemmen en dan weer langs je, in kleine scholen. Maar ook snoekbaarzen, snoeken, kreeftjes en posjes.

Bij de botter op zo’n 11 meter diepte is het water zo’n 8 graden kouder.  Maar wel een stuk helderder.

De duikcomputer geeft 62 minuten aan als wij weer boven water komen. Mijn hoofd danst van geluk. Wat was het weer heerlijk om te duiken!

Mark, dank voor deze topduik!  Hopelijk duurt het nu minder lang voordat ik weer een duik maak…. +


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: